български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА

PlanToys® е първата компания производител на играчки, която използва каучукови дървета, които вече не дават каучук. Дърветата достигат височина повече от 15 метра. Смолата на каучуковото дърво е първичния ресурс за производството на гума. След около 25 години добивът на латекс намалява и дърветата обикновено биват изсичани и изгаряни. Вместо да разпилява този ценен ресурс, производството на играчки от него спомага за поддържането на деликатния баланс на екосистемата на нашата планета. Тъй като PlanToys® заменя отсечените дървета като засажда нови, не се стига до обезлесяване в следствие добиването на необходимия им материал. Използваната от тях хартия за опаковка е рециклирана, което също намалява пилеенето на ресурси. Заводите им ползват слънчева енергия и енергия от биомаса (гориво от биоразградими органични материали).

Те са инициирали работен план, който значително е повишил стандарта на живот на местното население. Предлагат възможност на хора с увреждания да работят в компанията.

Като част от тяхното задължение към образованието и развитието на децата са основали общностен център за обучение и Музей на Детските Играчки. Регулярно спонсорират програми за обогатяване на децата чрез техния проект Клуб Зелена Глава. Това помага за подхранване на любовта им към ученето извън класните стаи. Всяка дейност е огледало на глобалното задължение на компанията да създава по-добро общество, подобрявайки качеството на живот, съобразявайки се с околната среда.

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way