български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ОТ РАЖДАНЕ ДО 6 МЕСЕЦА

 

През първите 6 месеца бебетата се учат как да контролират мускулите си, да разбират сетивните си усещания и да изразяват физическите и емоционалните си нужди. В първите няколко седмици от живота, бебетата се нуждаят от физически и визуален контакт с хора - най-доброто разстояние, на което те фокусират е само около 20-25 см. След около 5 седмици те придобиват нови умения, които им помагат да изучават телцата си и заобикалящата ги среда. Играчки, проектирани да отговарят на развиващите се способности на Вашето бебе ще стимулират по-бързото му усвояване, ще задържат интереса му и ще го поддържат щастливо.

ДВИГАТЕЛНО, СЕТИВНО И СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА

През първите 6 седмици, бебетата развиват контрола на мускулите, необходими им да държат главичките си изправени. Те обичат да се взират в майките си и да фокусират върху предмети с контрастиращи светли и тъмни цветове. На около 6 седмици бебето започва да се усмихва в отговор на получени усмивки и да изразява удоволствие. Между 2 и 3 месеца бебетата започват да изправят телцето си, да разперват пръстчета и изпъват ръчички. В първите 3 месеца те обожават да преоткриват ръцете и краката си и да играят с тях.  По това време започват да си изправят главичките когато са легнали по корем. През 2 и 3 месец бебетата развиват по-стабилни и свободни движения с ръце и крака. Те обичат да удрят и да замахват към играчки, които са им наблизо.

СНОП ОТ ЕНЕРГИЯ!

Към 4 месец Вашето бебе повишава значително активността си. Вдига съсвсем лесно главичката си когато е по корем и се обръща от една страна на друга. Това физическо развитие му дава нови възможности да взаимодейства с обкръжаващия го свят. То вече се интересува от всичко около него, може да се обръща, за да види и чуе какво се случва наоколо. Може да контролира движенията на ръцете си, да поднася различни предмети към лицето си и да ги пъха в уста. Способно е да държи и разклаща предмети като дрънкалка или бутилката си. Забавлява се когато се смее и издава звуци, гука когато му говорят. Дори когато бебето е само можете да го чуете да се упражнява в издаването на звуци и слушането им.

През 5 и 6 месец бебето може да държи различни пози, да се обръща от една страна на друга по време на сън и да седи за кратко с помощта на възрастен. Координацията между ръцете и очите значително е подобрена и то може да прехвърля предметите от една ръка в друга..

ПОДХОДЯЩИ ИГРАЧКИ ЗА ПЕРИОДА ОТ РАЖДАНЕ ДО 6 МЕСЕЦА
 

 ВИЗУАЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Цветни играчки за стимулиране на фокусирането и зрението
  • Активни играчки, захванати за креватчето, които висят и се движат

СЛУХОВА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Играчки издаващи звук като музикална кутия или дрънкалка

ДВИГАТЕЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Играчки за държане с ръка, леки и лесни за хващане
  • Играчки провесени над бебето, които могат да бъдат удряни с ръчички, сграбчвани и ритани с крачета

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Книжки с картинки, музика и меки кукли (държани и движени от възрастен)
  • Не чупливи безопасни огледалца захванати за креватчето или кошарката
Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way