български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ОТ 2 ДО 3 ГОДИНИ

Въпреки че 2 годишното дете вече не е бебе, то все още не е изградено дете. Това междинно състояние често е обезкуражаващо и трудно за възприемане от родителите. Ето защо е популярно като "Ужасните Две". Детето вече отказва да бъде контролирано, а в същото време е силно зависимо от Вашата любов и одобрение. Подрастващите много трудно контролират емоциите си: настроението им се променя от добро към лошо във всеки един момент за кратко време. Най-добрият начин за влияние е да му озволите да се осмелява да изпробва докъде му е позволено когато е възможно, но и да му се предлага логично обяснение кое поведение е приемливо и кое не. Скоро този етап преминава и децата започват да разграничават добро от лошо и правилно от грешно.

ХАРЕСВА ИМ ДА СЕ КАТЕРЯТ

Ръцете и краката на Вашето дете са вече силни и пъргави. То може да скача, да тича, да се катери и кара детско колело. Колкото по-активно то играе, толкова по-бързо развива здравословни навици за един балансиран живот. През този период децата се научават как да се социализират добре и да общуват с други деца. Това разкрива нови възможности за съвместна игра.

ОВЛАДЯВАНЕ НА ФИНАТА МОТОРИКА

 

През третата година подрастващите деца са способни да държат лижица или молив, могат да режат хартия с детски обезопасени ножици. Стават по-вещи в обличнето си и упражняват ефективно фината си моторика използвайки копчета, ципове, коланчета и стягайки си обувките или дрехите с лепки.

ГОВОРНИ И ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ

Детето Ви обича да споделя с Вас какво вижда, чува и знае! Разговорите Ви с други хора бързо биват попивани и копирани от него. То започва да използва изречения с по 5-6 думи и вече може да казва името и фамилията си. Може да изразява по-ясно нуждите и желанията си на родителите си и хората около него.

БЕЗКРАЙНО ВЪОБРАЖЕНИЕ

Подрастващите започват да си спомноят все по-добре и повече миналите събития. Също така могат да се изразяват по-точно чрез говорене и това ги кара да се наслаждават още повече на ролеви игри. Обичат да си играят с тематични комплекти свързани с различни специфични дейности като ферми, конструктори, кухненски уреди и готварски комплекти, къщи за кукли и други. Играта на ужким помага за развитието на говора, логическото мислене и уменията за вземане на решения.

ПОДХОДЯЩИ ИГРАЧКИ ОТ 2 ДО 3 ГОДИНИ 

РАЗВИТИЕ НА ДВИГАТЕЛНИТЕ УМЕНИЯ И ФИНАТА МОТОРИКА:

  • Конче-люлка или колело с три колелета за повишаване силата на различни мускулни групи, както и развиване на чувството за баланс и пространство.
  • Мъниста за нанизване за насърчаване на сръчността и координацията между ръцете и очите

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Дъски за сортиране на геометрични фигури, за да се научат да различават формите и да ги категоризират като ги нареждат една в друга по правилен начин
  • Комплекти за игри на ужким като Автобуса с дейности или Кухненски комплекти

 

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way