български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ОТ 3 ДО 4 ГОДИНИ

Децата между 3 и 4 годишна възраст са любопитни, енергични и социални. Най-драматично в тази възраст е използването на езика. Те са способни да описват нещата в детайли, да изразяват чувствата си и предават концепции като времето, размерите и числата. Децата в предучилищна възраст притежават живо чувство за хумор и обожават да разсмиват хората.

ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ

Вашето дете е в постоянно движение. Скоростта и подвижността му са се подобрили значително и му вдъхват нова увереност.  Обича дейностите извършвани на открито като бягане, каране на колело и скачане. Дървени пъзли с повече от 8 части биват лесно нареждани от него. Рисуването, оцветяването и изрязването с ножица могат да му бъдат вече предложени.

ПРОНИЦАТЕЛНО ЗРЕНИЕ

От 3 годишна възраст зрението на Вашето дете е прецизно като на възрастен. Вещата координация между ръцете и очите му позволява да преценява разстоянията, възприема позиции и да съпоставя и категоризира предмети.

ИГРА С ВРЪСТНИЦИ

Децата в предучилищна възраст са развили още повече контрола върху емоциите си и склонността да се харесват на другите. Обичат да играят в групи и се радват да имат приятели. Започват да споделят играчките си и да изчакват реда си. Игрите на "училище" и "магазин" са много популярни през този период.

ВЪЗПРИЯТИЕ ЗА ВРЕМЕТО

Детето Ви започва да възприема реда на времето. Разбира какво е вчера и значението на "преди" и "след".  Можете да му давате инструкции на два етапа като например: "Измий си ръцете преди да седнеш да се храниш". Способно е да задава въпроси и да оформя завършени изречения.

ПОДХОДЯЩИ ИГРАЧКИ ОТ 3 ДО 4 ГОДИНИ

РАЗВИТИЕ НА ДВИГАТЕЛНИТЕ УМЕНИЯ И ФИНАТА МОТОРИКА:

  • Конче-люлка или колело с три колелета за повишаване силата на различни мускулни групи, както и развиване на чувството за баланс и пространство.
  • Сметала, мъниста и други играчки за нанизване, спомагат за подобряване на фината моторика и координацията между ръцете и очите

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Цветни дървени блокчета могат да помогнат на Вашето дете да научи за симетрията, баланса, формите и цветовете. Комплектите със строителни блокчета PlanToys, с разнообразието си от теми и размери, са съвместими помежду си и могат да бъдат допълвани и смесвани с порастването на детето. Балансиращите маймунки на PlanToys пък, предлагат основни математически умения като насърчават децата да смятат броя маймунки, необходими от всяка страна, за да се поддържа баланса на дървото.

ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ И ВЪОБРАЖЕНИЕ:

Играта на ужким с комплекти като Къщите за кукли и Крана на PlanToys развиват въображението на Вашето дете. Комплектите за тематични игри му дават възможност да контролира действията на героите и да си представя какво казват и мислят.

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way