български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ОТ 4 ДО 6 ГОДИНИ

На тази възраст Вашето дете е изминало дългия път в посока към своята независимост. Вече е готово за детска градина или да посещава предучилищна група. Домът все още е сигурно убежище след новите приключения. То е пълно с въпроси за всичко и за всеки когото среща.

ПОДОБРЕНИ ДВИГАТЕЛНИ УМЕНИЯ

Четиригодишните могат да карат колело на три колела. Могат да завиват, даконтролират скоростта и да спират. На пет вече карат велосипед с помощни колела. Подобрените им баланс и координация им позволяват да сменят скорости, посоки и видове движения (напред или назад). Могат да хващат, хвърлят и ритат топка. Сръчността на пръстите е също много добре развита. Детето Ви може да държи молив добре и да повтаря пунктирани букви и цифри. На 6 вече може да рисува основни фигури и да пише букви и цифри. Станало е и по-самостоятелно и независимо в обличането, миенето на тялото и зъбите и в храненето.

НАСЛАДА ОТ ГРУПОВА И САМОСТОЯТЕЛНА ИГРА

Детето изпитва огромно удоволствие да създава приятелства и играе в група. Добре разбира правилата за споделеност, ред и участие и опазване на вещи, принадлежащи на друг. Вашето дете може да се концентрира за дълъг период от време и е подготвено за по-сложни игри като нареждане на пъзел, нанизване на мъниста, рисуване и оцветяване.

ИНТЕЛЕКТУАЛНИ И ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ

Разбирането и изразяването чрез езика придобиват все по-завършен вид. Детето Ви няма търпение да научава значението на нови думи, да пише името си и да научи точния Ви адрес. Може да пише цифрите от 1 до 10 и да брои на глас до към 30. Сортира предмети в групи по форма, цвят и размер. Разбира добре реда на времето, часовете и датите.

ПОДХОДЯЩИ ИГРАЧКИ ЗА 4 ДО 6 ГОДИНИ 

РАЗВИТИЕ НА ДВИГАТЕЛНИТЕ УМЕНИЯ И ФИНАТА МОТОРИКА:

  • Каране на велосипед, скачане на въже и катерене с помощта на екипировка спомагат за подобряване на подвижността и заздравяване на тялото. Обувчицата с връзки на PlanToys подобрява сръчността на пръстите и координацията между ръцете и очите. Научавайки се да завързват връзките на обувките си, децата се чувстват горди със своята независимост.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СТИМУЛАЦИЯ:

  • Строителните блокчета развиват въображението и предоставят възможност за разбиране на математически концепции като баланс и форми. Комплектите с инструменти позволяват децата да създават и сглобяват предмети, използвайки гайки, ключове, отвертки и винтове, които са с подходящ за техните ръце размер.

ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ И ВЪОБРАЖЕНИЕ:

  • Всякакви играчки окуражаващи въображението при игра са подходящи. Децата се учат докато играят ролеви игри на различни професии и как хората, заети с тях ни помагат в ежедневието.

 

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way