български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ИГРАТА Е МОЯТА РАБОТА

Децата имат работа, която обожават и тя е да играят. По време на играта, те научават повече за себе си и заобикалящия ги свят. От най-ранна възраст децата учат, растат и изразяват изобретателността си докато играят.

Когато тримесечно бебе види някой предмет, то все още не може да го хване с ръце. Все още се опитва да контролира ръцете си и да преценява разстоянието до обекта с очи. Но само след няколко месеца, то вече може да фокусира играчка на почти всякакво разстояние, да я достигне, да я хване и приближи до себе си. Това ниво на координация се развива с времето и практиката. Родителите могат да помогнат като окуражават децата и им осигурят подходящи играчки.

По време на детството, играта служи като средство за развиване на физическите възможности, когнитивните умения, говора и разбирането на езика. Погълнати от играта, децата изграждат приятелства, изграждат самоуважение и научават нови пътища и начини за решаване на проблемите. Да гледаш децата докато те си играят щастливо е една от най-големите радости в живота. Внимателно подбирайки играчки и осигурявайки безопасно място за игра, родителите могат да бъдат уверени, че техните деца ще постигнат повечето неща характерни за това специално време.

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way