български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

ИЗБОР НА ИГРАЧКА

 

В днешно време съществуват безкрайно много разновидности играчки, между които Вие трябва да избирате за Вашето дете. Двата аспекта, които обикновено родителите взимат първо предвид са качеството и цената. Третият не по-малко важен аспект при избора e, че родителите трябва да се осведомят относно безопасността на играчката.

БЕЗОПАСНОСТ И ИЗДРЪЖЛИВОСТ

При изработката на играчката не трябва да са допуснати остри ръбове и използвани токсични оцветители. Играчките трябва да са със здрава конструкция и способни да удържат на активна игра. Съставните части трябва да са здраво свързани помежду си и лесни за почистване.

ВЪЗРАСТОВА СЪВМЕСТИМОСТ И ГЪВКАВОСТ

Играчките трябва да стимулират и задържат интереса на Вашето дете в процеса на неговия растеж и развитие. Играчки, които са част от комплекти или са съвместими с други аксесоари, които могат да се прибавят впоследствие, имат повече стойност и гъвкавост.

ОБРАЗОВАТЕЛНА СТОЙНОСТ

Играчки, които водят до научаване на нови неща по време на игра са много добри. Например строителните блокчета насърчават изобретателността на децата по време на игра и в същото време ги учат да разпознават цветовете, формите размерите, числата и тяхната последователност.

ДРЕБНИ ЧАСТИ

Вашето дете под 3 годинки не би трябвало да играе с играчки, които съдържат дребни части, достатъчно малки, за да бъдат пъхнати в устата, което крие опасност от задушаване.

ОБЕЗКУРАЖАВАЩА, АГРЕСИВНА ИГРА И ИГРА, КОЯТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО НАРАНЯВАНЕ

Играчките, които копират реални оръжия или съдържат стрелички не бива да бъдат давани на Вашето малко дете, за да се избегне всяко физическо нараняване и агресивна групова игра.

ИГРАЧКИ С ГАРАНТИРАНИ КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ

Родителите трябва да се уверят, че играчките са с доказани качество и безопасност одобрени от институции като  ASTM (American Society for Testing and Materials) и EN71 (Европейски Стандарт за Изисквания за Безопасност на Играчките.)

 

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way