български english
Регистриран ли сте?

» Забравена парола?

» Нова регистрация

МОДЕЛИ НА ИГРА

В процеса на растеж, децата са способни да се адаптират към различни модели на игра. Психолози класифицират тези различни стилове на игра в следните четири модела:

ИГРА В УСАМОТЕНИЕ

От раждането до 2 годишна възраст - Бебетата и децата в най-ранна възраст играят сами: изучавайки своето собствено тяло и привиквайки със заобикалящата ги среда. Те са силно привързани към играчките си и не са готови да ги споделят с други деца.

ПАРАЛЕЛНА ИГРА

На 3 годинки - На тази възраст Вашето дете вече започва да се интересува от другите деца, но все още предпочита да си играе самостоятелно. Често може да се види как три годишни деца си играят спокойно самостоятелно, едно до друго, но без да участват заедно в играта.

СВЪРЗАНА ИГРА

На 4 годинки - Вашето дете започва да формира взаимоотношения със свои връстници. Четиригодишните деца вече са развили повече социални умения. Те разбират, че моите играчки са си мои, а твоите са си твои. Склонни са да споделят играчките си и да влизат в свързани игрови ситуации.

СЪВМЕСТНА ИГРА

На 5 и повече години - Децата вече могат да разберат и да спазват правилата на игрите. Способни са да възприемат предложения при разрешаване на проблеми от страна на възрастните и са по-склонни да правят компромис, с цел да се спогодят със своите приятели.

Sustainable Way Sustainable Way Sustainable Way